River House

Avondzon tijdens de bouw.

De ramen aan de zijkant laten de middagzon binnen. De ramen boven worden elektrisch bediend voor ventilatie.

Zicht vanuit de entresol naar de Rotte.

Badruimte Master bedroom

De overgang van verticaal naar schuin met verschillende afmetingen van de geveldelen.

Het River House is opgeleverd !

Na een tamelijk ingewikkeld en langdurig bouwproces met veel slecht weer is de woning nu klaar. Ze staat te schitteren op een prachtige hoek van de Rotte, vlakbij het cafe van willem in Oud- Verlaat. De familie woont er nu.  De woonruimte is ruim 1 m boven het dijkniveau gesitueerd en heeft een schitterend uitzicht naar zowel de Rotte als de Zevenhuizerplas. Een uitdaging was het aflopende terrein. Van de dijk naar achter is het hoogteverschil bijna 4 m. Aan de Rotte is al een steiger voor het bootje en de dagelijks frisse duik. De woning is goed geïsoleerd en heeft een warmte pomp. Binnenkort komen op de Zuidkant van het dak de zonnepanelen en aan de andere kant komt mos-sedum. Weer een echt milieu- bewust huis ! 

17269 plattegr. doorsn. 18-01-24