XXarchitecten

 

 

XXarchitecten heeft een portfolio opgebouwd met ontwikkeling en realisatie van innovatieve gebouw- en omgevingsconcepten. Deze zijn gebaseerd op de filosofie dat het de taak van de architect is om naast goede architectuur een bijdrage te leveren aan een gezonde en veilige wereld. De portfolio kan zo een inspiratie  zijn voor vakgenoten  en zal leiden tot structurele verbeteringen van de bouwkolom.

De naam XXarchitecten komt voort uit het in 2000 gerealiseerde project XX. Dit gebouw  is een milieustatement om de CO2 uitstoot van gebouwen structureel te verminderen. Dit wordt bereikt door gebouwen met een eindige levensduur te ontwerpen. Het project XX is voor een gebruiksduur van twintig jaar ontworpen. De X’en staan  voor het onbekende, voor de nieuwe weg.

Vanaf de oprichting van het buro in 1985, zijn er vele projecten gerealiseerd, meerdere daarvan met een bijzonder accent op duurzaamheid.  De verbinding met de universiteiten leidt tot een internationaal netwerk met collega’s en studenten waarin deze visie wordt uitgedragen.

De site  bestaat uit 3 delen;

  • Foto’s van gerealiseerde gebouwen met daaraan gekoppeld enkele details en een   korte samenvatting over het concept.
  • een knop ‘duurzaam’, waaronder de specifieke duurzame projecten en enkele maatschappelijke projecten.
  • een knop ‘publiciteit’, waaronder ‘lezingen, congressen, artikelen’ te vinden zijn. eveneens is er een knop  ‘presentator RTV’, bestaande uit een verzameling TV-items over historische onderwerpen in Lansingerland.

Prof. Ir. Jouke Post is de initiator en de verantwoordelijke architect- onderzoeker.

tel: +316 2154 7070

Rottekade 8 2661 JM Bergschenhoek

 

Leave a Reply